Forum

Er zijn diverse middelen op de markt voor het verminderen of verhelpen van paniekaanvallen.

Moderators: Leon, Leap

Door Jennifer
#6818
Hallo allemaal,
Nou na lang denken en gepraat te hebben ben ik eruit en ik ga aan de anti depressiva. Ik moet teveel vechten dag in dag uit en daar heb ik de kracht niet meer voor en de zin niet. Ik heb nu Efexor voorgeschreven gekregen 75mg, heeft iemand ervaring met deze pillen en zitten daar veel bijwerkingen aan..? En klopt het dat je er veel kilo's van aankomt, die verhalen hoor ik regelmatig maar ben net onwijs veel kilo's kwijt en dat wil ik zo houden. Misschien dat iemand nog een goed ander middel weet.
Gebruikersavatar
Door diaantje
#6823
Hoi!!

Ik heb een tijdje efexor gebruikt, maar moest hier helaas mee stoppen omdat ik allergisch ervoor bleek te zijn.
Het sloeg bij mij overigens na een tijdje wel goed aan.
of je er van aankomt weet je nooit van te voren, er zijn ook mensen die juist gewicht verliezen ermee.
De bijwerkingen zijn voor iedereen verschillend, de 1 heeft veel last, de ander niet of nauwelijks.
Ik had in t begin behoorlijk wat last, maar als je even doorzet, zul je zien dat t met een week of twee echt minder word!
Mijn bewerkingen in t begin waren : duizeligheid, misselijk, zweten, hoofdpijn en moe ...heel moe.
Maar echt t zakt...dus ff doorzetten!
Succes!!
Door Jennifer
#6824
Hoi,
Bedankt voor je reactie, die verschijnselen hoor ik idd meer. Kan het ook zo zijn dat je Pa er erger door wordt?
Door ryan86
#6825
Hoi beste Jennifer

Ook ik heb efexor geslikt, alleen ik kwam niet verder dan de startdosis 37.5. Er kan helaas nooit worden gezegd of een antidepressiva goed zal gaan werken. Je hebt met de oude generatie medicatie erbij zelfs 20 verschillende soorten. Ze werken net allemaal even ietsjes anders en bij elke soort reageert er 60 % van de slikkers er goed op.
Over het algemeen heb je wel verschillende gradaties in zwaarte van antidepressiva, maar dat hoeft soms helemaal niks te zeggen. Ik slik namenlijk nu citalopram waat ik erg goed op reageer en alleen de eerste 2 weken bijwerkingen van had, terwijl ik van diaan weet dat zij juist verkeerd reageerde op citalopram. terwijl citalopram volgens de psychiaters 1 van de mildste antidepressiva is en juist efexor 1 van de heftigste. Ik reageerde dus niet lekker op efexor, ik ging heel wazig zien en viel onwijs af en voelde mij 5 weken lang in een roes. Toen ben ik er vanaf gegaan., maar bij jou kan het weer wel gelijk goed aanslaan. Niemand kan daarover iets duidelijks vertellen helaas.

Dat paniek erger word is vrij normaal als je start met antidepressiva. De paniek of depri komt juist doordat bepaalde neurotransmitters zoals serotonine niet genoeg meer worden aangemaakt ofzo. En als je dus een antidepressiva gaat slikken gaat deze stof erg inwrkingen op die neurotransmitters waardoor er flinke pieken ontstaan voordat het stabiel word. Dus je moet rekening houden dat de paniek wel wat erger word. Dat is bij elke soort zo en het meest voorkomende bijwerking. Je kan in het begin ondersteund worden door oxazepam of tranxene die de bijwerkingen wat dragelijker maken. Dat de angst erger word is dus echt normaal. Het is voor de rest een kwestie van doorbijten, en als je het juiste medicijn hebt knap je er wel van op hoor. Ik ben verder zeer te spreken over medicatie. Zelf heb ik ook 2 jaar lang vanalles geprobeert en was ik anti medicatie. maar nu wou ik dat ik het eerder had gedaan. Al die verloren energie is gewoon erg zonde.

ik hoop voor je dat je er snel van opknapt en als je last hebt van bijwerkingen, zijn er hier zat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en je een hart onder de riem kunnen steken.

Veel succes. en groetjes
Door Jennifer
#6832
Hoi Ryan,
Bedankt voor je verhaal ik heb er zeker wat aan, en ga het gewoon proberen niet geschoten is altijd mis.

Groetjes Jennifer
Door estherk
#7153
Hoi,Ik gebruik al een tijdje efexor 75 begin is zwaar omdat je echt bijwerkingen krijgtt,soms vergeet ik hemnu een dagje en zijn die symptomen weer terug,
Ik ben er idd 8 kg zwaarder van geworden ook omdat ik meer rust heb,bij mij werkt het dus zeer ok,succes
Door beau
#7761
Hoi Hoi

Van alle antidepresiva wordt je dikker, vooral als je aanleg heb, zeker zo'n 10 kg, helaas is dat niet zo'n fijne bijwerking, ik heb seroxat paroxetine en efexor gehad.....
Ik vind alles nix ik ben gewoon mezelf niet, ik weet dat het moeilijk is maar denk toch echt dat je een gedachteknop om moet zetten, en misschien aan haptonomie moet denken, maar goed iedereen heeft natuurlijke andere klachten de 1 meer dan de ander en soms is er nix anders dan medicatie, maar ik wil me niet meer zo voelen daarbij bedoel ik ook het zombie gevoel en die vergeetachtigheid ik werd er gek van.......
Ik wens je veel succes
Door superman
#7768
Hoi Jennifer,

Zelf slik ik al een tijdje efexor 150 mg/dag en het bevalt me echt prima. In het begin moet je er idd wel rekening mee houden dat je wat meer last kan krijgen van pa, maar als je dat weet dan weet je ook waar het van komt. Met een week of 3-5 zul je daar wel van af zijn.

Overigens is het niet zo dat je van alle antidepressiva aankomt! Ik ben 25 kg afgevallen sinds ik efexor slik en weeg nu 23 kilo, hahahaha.. nee grapje. Ik ben wel 25 kilo afgevallen maar kon het makkelijk missen. Ik val nu niks meer af en kom ook niet aan.

Aangezien je jouw bericht al een tijdje geleden geplaatst hebt, ga ik er van uit dat je inmiddels de knoop hebt doorgehakt, maar wilde toch even reageren en met een positief bericht over efexor komen :P

groeten van suupie
Door linda84
#7927
Ik moet zelf met een negatieve reactie komen,
Door de efexor is het juist bij me begonnen,
maar daar staat ook bij de bijwerkingen, angstaanvallen, paniekaanvallen
Weet dat het bij andere wel werkt, is voor iedereen verschillend, maar ik wil er nooit meer iets van weten, ik zat al in een depressie en wilde geen anti slikken,
omdat het slecht met me ging, vroeg ik om medicatie, en dat was dus de efexor,
nou nooit meer hoor, sorry
Paniekaanvallen en CBD Olie