Forum

Er zijn diverse middelen op de markt voor het verminderen of verhelpen van paniekaanvallen.

Moderators: Leon, Leap

Door Caspar67
#13666
ik heb even snel de topics in dit forum doorzocht maar kwam niet direct iets over Cymbalta tegen. Mijn huisarts heeft het vandaag voorgeschreven en zei dat het het nieuwste was. Kent iemand dit? Werkt het? Had je last van bijwerkingen? Duurt het echt een week of twee voor het volledig werkzaam is?
Door biatch
#13667
Hey,

ik slik sinds ruim 3 weken weer cymbalta 30 mg. Ik heb het 2 jaar geleden ook gekregen toen het echt net op de markt was. Ik had veel lichamelijke klachten en kreeg daarvoor cymbalta, 60 mg voorgeschreven. Omdat het zo nieuw was werd ik door mijn huisarts in de gaten gehouden. Ik had toen last van misselijk, een bijwerking. Verder hielp het mij prima. Maar stom stom stom, ben ik er eind vorig jaar zelf mee gestopt omdat ik weer lekker ging.

Nu slik ik het dus weer sinds ruim 3 weken en heb nu last gehad van een droge mond en weinig trek in eten hebben. Verder weinig last van bijwerkingen. Alleen voordat het optimaal werkt ben je toch wel 6 tot 8 weken verder.

Ik merk nu wel dat mijn angsten minder zijn. Heb nog wel last van paniek door negatieve denkgedachtes. Maar het wordt wel minder. De vorige keer werkte het prima bij mij en heb toen ook echt een lange tijd weinig tot geen last gehad van paniek.
Ik hoop dat het dit keer ook zo aanslaat.

Mocht je nog meer willen weten, laat het me even weten!

gr. Bianc
Door Caspar67
#13675
Dank, biatch. goed om te weten dat het werkt. Alleen jammer dat het zo lang duurt voordat het begint. Maar dit schijnt nogal te varieren, misschien heb ik mazzel!
Ik had een beetje het idee dat het vandaag al werkte, maar dat zal wel suggestie zijn geweest. het idee dat je er concreet iets aan doet.
Door Caspar67
#13771
Ik gebruik nu dus 4 dagen die Cymbalta en ik merk dat ik wel last van een aantal bijwerkingen heb. Ik hab vaak een droge mond, weinig eetlust (maar dat was in de week ervoor eigenlijk ook al), moeite met plassen, raar slapen/ eng wakker worden en rusteloosheid. In feite merk ik nog niks van de eigenlijke werking, maar dat was te verwachten.
Mijn zus, die dezelfde problematiek al jaren heeft en daarvoor Seroxat gebruikt, zegt dat de klachten bij haar in de eerste weken juist veel erger werden. Zou dat voor Cymbalta ook opgaan? want ik heb een beroerde nacht achter de rug en voel me ook vandaag helemaal niet goed. Ik zal hierover posten in 'Ervaringen'.
Door biatch
#13776
Ja komt waarschijnlijk door de cymbalta. De bijwerkingen die jij hebt heb ik ook gehad. Zit nu 4 weken aan de cymbalta en het wordt beter. Echt waar. De bijwerkingen zijn zo goed als verdwenen. Bij mij werd het ook erger, geloof me. En nu merk ik dat ik deze week bijvoorbeeld al meer betere dagen heb gehad dan slechte.

Als het je lukt, hou vol want het wordt echt beter! Dit zijn de momenten dat sommige mensen stoppen vanwege de bijwerkingen. Maar het wordt eerst erger voordat het begint te werken.

Mocht je nog wat willen weten of je ei even kwijt willen, schrijf het van je af. Ik zal je proberen te helpen!

gr. Bianc
Door Caspar67
#13778
Dank je, Bianc (=kort voor Bianca?). Ja het is echt even superzwaar nu. Ik dwing mezelf om dingen te gaan doen, bezig te blijven. Net nog even naar de Gamma geweest om een lamp te ruilen. Ik durfde bijna niet naar binnen te gaan maar heb het toch maar gedaan. Juist het even onder de mensen zijn doet me goed, dan voel ik me wat 'normaler'.
Ik mag van de huisarts voorlopig naast de Cymbalta ook de Oxazepam blijven gebruiken. Dit werkt soms wel, soms niet. Als het werkt wordt ik zo suf als een konijn maar dat verwelkom ik nu eerlijk gezegd. Dan heb ik even een soort van rust. Ik probeer zo min mogelijk aan de toekomst te denken. Ik leef een beetje van uur tot uur. Ik hoop zo dat het inderdaad komt door het opstarten van de medicatie en niet gewoon een verergering van de klachten an sich is.

Dank je, dank je voor je reactie.

Caspar
Paniekaanvallen en CBD Olie