Forum

Er zijn diverse middelen op de markt voor het verminderen of verhelpen van paniekaanvallen.

Moderators: Leon, Leap

Door liesbeth1951
#11052
Hallo,

wie van jullie heeft ervaring met anafranil en de bijwerkingen ervan?
Ik heb 50 mg sinds 2 weken en begin nu last te krijgen van hartkloppingen,dat op zich is niet zo heel erg maar heb ook enorme druk op de borst.
Wie herkent die druk op de borst en gaat dat weer over?

Mijn psych zegt dat de bijwerking die je krijgt verergeren als je ophoogt,op die manier durf ik niet meer op te hogen.
Anderen beweren dat het afzakt (bijwerkingen in zn geheel)

groet renaat
Gebruikersavatar
Door diaantje
#11508
Ik gebruik zelf al een half jaar denk ik anafranil. wel in een lage dosis hoor...40 tot 50 mg per dag. Die druk op me borst had ik ook in t begin, en dat zakte na een maand of twee.
Ik heb er zelf veel baat bij, en niet al teveel bijwerkingen gelukkig.
Gebruikersavatar
Door CeeKay
#17409
Tijdens mijn eerste uitbraak van paniekstoornis in 2001 heb ik van mijn huisarts Anafranil voorgeschreven gekregen. Ik heb toendertijd 100 of 200 mg gebruikt, dat weet ik niet helemaal zeker meer. Anafranil (of Clomipramine zoals de generieke vorm heet) is echter een relatief oud type tricyclisch antidepressivum met relatief veel bijwerkingen. Mij hielp het toen op zich goed, maar ik had inderdaad veel last van bijwerkingen die ook niet over gingen bij langer gebruik... droge mond, duizeligheid bij snel opstaan, dat soort dingen.

Na anderhalf jaar heb ik afgebouwd en ben klachtenvrij geweest tot 2004. Toen ging het weer mis. Ik had toen inmiddels een nieuwe huisarts en die schreef me paroxetine voor. Dit was een wereld van verschil wat bijwerkingen betreft, ik merk er helemaal niets van en "doe" het er al jaren goed op... mits je het elke dag netjes inneemt :P

Groet,

Chris
Paniekaanvallen en CBD Olie