Forum

Er zijn diverse middelen op de markt voor het verminderen of verhelpen van paniekaanvallen.

Moderators: Leon, Leap

Door Pienvdkamp
#15398
Hallo allemaal,

Toen mijn paniek voor het eerst begon (een paar weken geleden) ben ik direct naar de huisarts gestapt. Hij zei dat ik even moest afwachten tot na mijn tentamens en als het dan niet beter zou worden kwam hij met prozac, oxazepam (o.i.d.) en nog een waslijst. Hij dacht dus dat het alleen stress was.

Ik geloof wel in de werking van medicatie, maar geloof dat ik eerst op zoek moet gaan naar de oorzaak van deze paniek. Waarom overkomt dit mij?
Een oorzaak zou kunnen zijn dat ik nu pas de dood van moeder begin te accepteren. Dat is inmiddels twee jaar geleden en de rouw komt nu opzetten. Maar als ik dit al weet, hoe kan het dan beter worden? En waarom gaat die paniek niet weg?

Mijn zusje slikt ook medicatie tegen depressie, maar zover wil ik niet gaan. Iemand ideeen of tips hierover?
Gebruikersavatar
Door manuella
#15401
ik kan je alleen maar zeggen dat ik dus ook liever geen medicatie zou nemen!
Heb ook prozac genomen en dat hielp wel goed!

Nu ben ik 2d geleden met citalopram begonnen,
ik zou zeggen bespreek het met je (nieuwe) huisarts :)
Gebruikersavatar
Door JeroX
#15416
De dood van éen van je ouders kan er diep inhakken. Ikzelf heb het contact verloren met mijn moeder omdat bleek dat mijn halve verleden gelogen bleek en haar alleen maar goed uitkwam om mij te gebruiken. Sindsdien is mijn paniek ook veel erger geworden.
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ook een tijd gedronken heb om mijn verdriet te kunnen uiten en ik stond heel fel tegenover medicatie.
Nu ben ik inmiddels aan de Fevarin en mijn dagen worden draaglijker. Ik durf zelfs dingen te ondernemen die ik eerder niet deed.
Ga aan het werk met de rouw en het verdriet, geef het een plaats en als dat niet goed lukt, laat je op tijd doorverwijzen. Maar sta niet zo negatief tegenover medicatie. Het hoeft niet levenslang te zijn, het kan je ook juist even ondersteunen. Net als krukken bij een gebroken been.
Meissie, ik ken je niet, maar ik wens je wel heel veel sterkte de komende tijd.
Groetjes
Jeroen
Door Pienvdkamp
#15420
Thanx,

Het is ook niet zo dat ik alle medicatie slecht vind en hier negatief tegenover sta, maar ik denk wel dat de onderliggende oorzaak hetgeen is dat opgelost moet worden.
Is het wel hetzelfde als een gebroken been en de hulp van krukken? Kun je de hersenen ondersteunen met medicatie, het laten helen en hierna weer zonder enige consequenties doorgaan?

Groetjes,
Gebruikersavatar
Door Maarten
#15425
Ik vind dat jezelf moet bepalen of je medicatie wilt of niet. Ik ben begonnen omdat ik zwaar depressief was en het heeft na wat moeite met de juiste vinden me erg goed geholpen en ben erg opgeknapt.
sinds een paar maanden ben ik gestopt met medicatie na 10 jaar het gebruikt te hebben. Gaat gelukkig heel goed en wil niet meer terug nu.
Zelf heb ik zoiets van waarom niet, als het je helpt en je net dat duwtje geeft in de goede richting dan is het toch goed. AD is niet verslavend met uitzondering van alles wat op pam eidigt.
Zelf heb ik voor noodgevallen oxazepam liggen maar slik ze amper. Wil niet verslaavd raken en ze werken tot nu toe goed bij een plotselinge heftige pa
Door Leon
#15429
sport is de beste medicatie die er is. Je zelfvertrouwen in je lichaam word er beter op . Het is goed tegen depressies. je conditie word er beter op . Kortom ga sporten
Gebruikersavatar
Door manuella
#15430
ik sliK citalopram is dat dan ook verslavend?
Gebruikersavatar
Door JeroX
#15522
manuella schreef:ik sliK citalopram is dat dan ook verslavend?
volgens mij valt dit onder de AD's en is dus niet verslavend.
Het regelt de stof serotonine.
Groetjes
Jeroen
Gebruikersavatar
Door manuella
#15527
JeroX schreef:
manuella schreef:ik sliK citalopram is dat dan ook verslavend?
volgens mij valt dit onder de AD's en is dus niet verslavend.
Het regelt de stof serotonine.
Groetjes
Jeroen
ik hoop dat het snel optimaal werkt

groetjes,
Gebruikersavatar
Door JeroX
#15558
Nou, dat is nou precies de reden dat alle paniekers met Pam's beginnen. Middelen zoals AD's werken vaak pas optimaal naar 4 tot 6 weken. En daarna is het vaak nog een beetje zoeken naar de juiste codering.
Maar ik kan je zeggen dat je er wel van opknapt hoor, ik slik nu zelf geen pam's meer en merk de fevarin echt wel.
Groetjes
Jeroen
Gebruikersavatar
Door manuella
#15559
JeroX schreef:Nou, dat is nou precies de reden dat alle paniekers met Pam's beginnen. Middelen zoals AD's werken vaak pas optimaal naar 4 tot 6 weken. En daarna is het vaak nog een beetje zoeken naar de juiste codering.
Maar ik kan je zeggen dat je er wel van opknapt hoor, ik slik nu zelf geen pam's meer en merk de fevarin echt wel.
Groetjes
Jeroen


ja ik neem al een tijdje temsta 1mg p/d (lorezapam)
maar das ni genoeg voor me,
ma ik weiger meer te nemen!
Zal wel zien wanneer de AD werken...

Zou die medicatie ook 1van de redenen zijn dat ik pas om 3u s'nachts in slaap val??
Gebruikersavatar
Door JeroX
#15564
Ja slaapproblemen komen vaak voor bij pam's. Ikzelf kon ook slecht in slaap komen. Tegenwoordig neem ik melatonine, gevonden via dit forum en ik kan weer goed inslapen. En als ik 's nachts wakker wordt heb ik er nog een klaar liggen.
Overigens horen slaapproblemen ook vaak bij paniekers. Ikzelf heb dat opgelost door te fantaseren over het winnen van een hoofdprijs en wat ik dan doen zal. Dus niet zozeer, ik koop een groot huis, maar meer in welke industrie ga ik dat stoppen en wat is daar voor nodig. Kost best veel energie maar dan slaap ik ook goed !!
Groetjes
Jeroen
Gebruikersavatar
Door Ano
#15580
Ik heb 3 jaar efexor 75 mg geslikt en ben blij dat ik van die troep af ben.

Kom niet meer aan, slaap beter, kan weer normaal plassen en heb een normaal libido en niet te vergeten kan ik gelukkig weer huilen.
Paniekaanvallen en CBD Olie