Forum

Personen met paniekaanvallen hebben hier de mogelijkheid ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Moderators: Leon, Leap

Door Cat00
#69274
Hallo,
Ik ben een 33 jarige vrouw. Een jaar of 10 geleden heb ik ook op dit forum meegeschreven omdat ik last had van dagelijkse PA. Uiteindelijk is dat gaan sluimeren en had ik alles goed onder controle. Als ik een aanval kreeg, kon ik deze gemakkelijk door afleiding (spelletje telefoon) weer laten afzwakken.

23 januari begon de ellende weer. Ik heb een stressvolle periode doorgemaakt, maar eigenlijk juist nu weer wat meer rust. Ik merkte een druk op mijn borst (links/oksel) een beklemmend gevoel. Dit herken ik totaal niet van mijn paniekaanvallen. Maar hierdoor is er flink wat druk en spanning op mijn nek en schouders/bovenrug komen te staan. Op en af een heel vervelend en naar paniekerig gevoel en het gevoel dat ik richting hartinfarct aan het gaan ben.

Slapen gaat verder goed. Maar bij een klein steekje of minder gevoel links in mn arm of spierkrampen en of druk op de borst. Komt de paniek weer op.
Afgelopen weekend gezellig aan het borrelen gegaan en dan merk ik dat ik dus totaal nergens last van heb en zonder problemen val ik dan in slaap.

Vandaag echter gelijk afgestraft met een mega mega paniekaanval die van 11 uur tot op heden al aan de gang is. Op en af. Het ene moment zwakt het weer af en dan ineens overvalt de paniek me weer compleet. Ik zit steeds op de wc om te plassen en krijg aandrang voor nummer 2. Ik kan dan wel huilen van de paniek! Ik heb blijvend de afgelopen dagen dat beklemmende gevoel. Soms is het minder of lijkt het weg, en dan komt het weer opzetten en voel ik alles wat op een hartinfarct lijkt.. schouderspierpijn linker arm slap en zelfs wat pijnlijke kaken lijk ik te voelen. Ik vraag me af of ik het mijzelf inbeeld.
Het gekke is dat ik niet direct last heb van ademnood zoals normaal mijn pa getriggerd werden. Ik kan best kalm en rustig ademhalen. Mijn hartslag is wel de hele dag al rond de 90/100.

Momenteel zijn dus mijn klachten die ik had voor het overging naar PA constant op de vlakte. Ik ga dan googlen op hartinfarcten bij vrouwen en vind dat ik er aan voldoe. Ik voel me zo een hypochonder nu ineens en zo stom.

Ik neem op deze dagen valeriaan en merk dat ik dan erg moe word. Maar zodra ik in slaap dreig te vallen schrik ik wakker met paniek en hartkloppingen.

Ik ben wel van plan morgen even naar mijn HA te gaan gewoon om alles te laten checken.

Ik hoop dat ik straks kan slapen. Moest het even van me afschrijven.

Ik ben zo bang dat ik iets mankeer omdat ik niet snap waar dit nu ineens vandaan komt. En ik ben bang dat dit weer mijn leven gaat beïnvloeden. :cry:
Door wil
#69276
Ik heb ook al jaren paniekaanvallen. Soms gaat het jaren lang weer goed. Sinds een jaar heb ik ook weer veel last. En ook bij mij is het de pijn op de borst die angstig maakt. Ik had dat vroeger nooit. Bij mij begint het wel met snelle ademhaling die moeilijk onder controle is te krijgen. Huisarts is vrij laconiek. Straalt niet uit naar kaak of armen dus het zal wel angst zijn. Hartslag bij aanval is ook hoog, gaat wel naar de 130. Met ademhalingsoefening wordt ik wel na kwartier weer rustig en is de pijn weg. Ben nu verwezen naar psycholoog.
Door Cat00
#69277
Vervelend zeg. Echt een nare aandoening.
Ik ben net bij de huisarts geweest bloeddruk 130/80 maar werd in de wachtkamer al direct overvallen door paniek. Voelde mijn hartslag al omhoog schieten en kreeg het nu ook lichtelijk benauwd. Ik zei de HA al direct dat mijn hartslag waarschijnlijk torenhoog was en die was ook 120 :lol: . Inmiddels thuis op de bank en rond de 90.
Ze heeft geluisterd en hoorde niets afwijkends aan mijn hart of overslaan oid. Enkel flink gebonk.

Omdat de druk op de borst bij mij alleen links is en niet in het midden zoals bij typische hartklachten geeft ze aan dat dit typerend is voor stress in combinatie met de paniekaanvallen. Ze drukte ook op mijn borst/borstbeen en deed geen zeer. Wel op de spier die naar mijn linker arm/schouder gaat.

Ik heb vorige maand een miskraam gehad na langdurig fertiliteitstraject (de 4e in een paar maanden) en nu een pauze van alle hormonen en behandeling. Wellicht dat dat de klachten veroorzaakt. Op zich dus goed nieuws dat het typerende klachten zijn en verder geen aanwijzingen voor hartklachten. Maar toch vind ik het nog even moeilijk om los te laten en te vertrouwen op mijn HA. Stom toch?

Nu oxazepam gekregen om hopelijk goed te kalmeren en mischien even te slapen. Hoop enorm dat dit snel minder gaat wordrn :(
Door alida
#69285
Heel naar dergelijke paniekaanvallen. Helaas heel herkenbaar. Gelukkig zijn er goede behandelingen mogelijk voor paniekstoornissen. De huisarts kan je doorverwijzen naar een psycholoog die hierin gespecialiseerd is. Op you tube vond ik een geruststellend kort filmpje: paniekaanvallen door Errez Bar. Hij legt goed uit wat er gebeurt tijdens een paniekaanval.
Paniekaanvallen en CBD Olie