Forum

Er zijn diverse middelen op de markt voor het verminderen of verhelpen van paniekaanvallen.

Moderators: Leon, Leap

Door posy
#68193
Ik lijd aan hyperventilatie, angststoornissen.
Daar het één keer zeer ernstig was (ik dacht dat ik een hartaanval kreeg) schrijft mijn huisarts 2 doosjes voor:

Ik krijg altijd 2 doosjes Temesta:
1 doosje 2,5mg x 50
en
1 doosje 1 mg x 50

Het is de bedoeling dat ik 50 dagen toekom. Als je dit uitrekent, wil dit zeggen dat ik maximaal 3,5 mg Temesta mag nemen.

Zoals je merkt, zijn de doosjes dan op na 50 dagen.
Nu is het zo dat als ik 5mg/dag Temesta neem (ipv de 3,5) , ik me heel goed voel. Bij 3,5 mg gaat het ook nog. Maar als ik 1,5 mg neem voel ik me echt slecht. Een soort verstikkend gevoel in de keel dan. Wanneer ik dan bv een energiedrankje neem, is dit gevoel weer weg en gaat het beter? Is het door de taurine in energiedrankjes dat ik dan weer rustiger wordt? (vraag 1)

Hoe kan het dat ik bij 3.5 mg geen ongemak in mijn keel ondervind en bij 1.5 mg wel een verstikkend gevoel krijg? Niet echt stikken, maar zo'n prikkelbare keel. (vraag 2)

Wat zijn goede natuurlijke alternatieven dat ik kan gebruiken in combinatie met de Temesta? Ik las hier over rhodiola tabletten (wat is hiervan een goedkoop merk? De Lucovitaal Rhodiola?) Ook L Theanine tabletten zou helpen. Klopt dit allemaal en is dit bij de drogist te koop? (woon in belgie) (vraag 3)

Volgende dingen zouden ook goed zijn tegen angst:
Orca B-Complex Forte
Foliumzuur
Valerian 200mg
Klopt dit? (vraag 4)

Als ik 3.5mg Temesta neem, hoe lang heb ik daar dan 'plezier' van. Wanneer is het effect uitgewerkt? Word het effect steeds minder? Dus hoe later op de dag je het neemt, hoe langer het werkt tot in de avond? Wat is het verschil met 5.0mg en 2.0 mg? Effecten véél korter op een dag of scheelt dit niet veel? Als ik dit weet, ben ik misschien geneigd om voor de 3.5mg te gaan ipv de 5.0 mg als er toch niet veel verschil van werkzaamheid per dag op zit? Hoe zit dit? (vraag 5)

Het zou mij een ENORM plezier doen als iemand op de 5 vragen zou kunnen antwoorden, of op tenminste enkele van de vragen indien mogelijk. Heel veel dank op voorhand !!!!
Paniekaanvallen en CBD Olie