Forum

Er zijn diverse middelen op de markt voor het verminderen of verhelpen van paniekaanvallen.

Moderators: Leap, Leon

Gebruikersavatar
Door Pietjepaniek
#67633
Ik slik al heel lang paroxetine, 40 mg. Deze hebben mij altijd goed geholpen tegen angst/paniek. Tot vorig jaar mijn angsten heel erg terug kwamen. Ze weten het niet zeker, psychiatrie is geen exacte wetenschap immers, maar het kan misschien zo zijn dat de paroxetine niet meer werkt. Dus wil ik misschien een andere ad slikken. Ik heb in het verleden wel eens geprobeerd over te stappen naar een andere ad maar dit ging vreselijk mis. Ik wou dit vanwege de zware bijwerkingen van paroxetine. Nu loop ik tegen veel problemen en vragen aan. Bijvoorbeeld..

-Is het beter om eenzelfde ad te slikken uit dezelfde groep, dus van de ssri`s, of juist uit een andere groep? Mijn huisarts had het over Efexor, dit is geen ssri en lijkt me daarom nog zwaarder om op over te stappen. Ze zei ja maar uit dezelfde groep helpt niet omdat de paroxetine niet meer werkt. Maar ik ken juist heel veel mensen die over zijn gestapt uit dezelfde groep.

-Moet ik de ad slikken die de huisarts of psychiater voordraagt of heb ik hierin zelf nog wat te zeggen?

-Mag ik er net zo lang over doen als ik wil? Ik moest ooit van een psychiater perse op zijn snelheid afbouwen en dit ging echt mis bij mij. Toen ik het langzamer deed vonden ze dit te langzaam.

-Moet ik worden opgenomen als ik ga wisselen? Dit is mijn grootste angst

-Wat als het misgaat, ik woon alleen, bestaat er zoiets als een hulplijn of crisislijn?

-Wat doe ik met mijn parttime werk? Ik wil mijn baan eigenlijk niet kwijt..

-Hoe kom ik aan een psychiater? Ik kom bij een psychotherapeut op dit moment en van de verzekering mag je geen twee behandelaars tegelijk hebben. (mits deze in 1 instelling zitten maar ik kom bij een vrijgevestigde psychotherapeut) Heb liever een psychiater dan mijn huisarts in het geval van wisselen anti-depressiva.

-Ik ben heel erg bang dat als het mis gaat ik in dagbehandeling moet en ze mij niet meer toelaten. Ik heb namelijk op de wachtlijst gestaan bij de enige instelling hier die dagbehandeling/opname aanbied (maar dan voor ambulante behandeling) daar maar uiteindelijk gekozen voor een andere behandelaar. Bang dat ze nu zoiets hebben van ja die vrouw zoekt het nu maar uit..

Ik weet het even niet meer..wie is er ook van paroxetine overgegaan naar een ander ad, zoja welke?
Paniekaanvallen en CBD Olie