Forum

Een aantal handige tips en trucs voor het verminderen van paniekaanvallen en natuurlijk tips en trucs voor tijdens een aanval.

Moderators: Leap, Leon

Door music
#64023
Ik ben net begonnen met het boek "Mijn tijdperk van de angst" geschreven door Scott Stossel. Hij beschrijft angst vanuit verschillende perspectieven (en is een ervaringsdeskundige). Hieronder tekst van de achterkant:

Dertig jaar geleden bestond de diagnose `angst niet. Tegenwoordig wordt geschat dat het de meest voorkomende psychische aandoening is. Gebaseerd op zijn eigen ervaring en zijn enorme historische en medische kennis van de `ziekte biedt Stossel een even onthullend als helder betoog. Het boek begint bij de eerste medische beschrijvingen van angst in de oudheid en leidt, via de latere verhandelingen van Robert Burton en Søren Kierkegaard, naar de grote negentiende-eeuwse wetenschappers die de oorzaken gingen onderzoeken. Maar het vertelt ook de verhalen van beroemdheden die eraan geleden hebben, zoals Charles Darwin en Samuel Johnson. Stossel geeft bovendien een uitgebreid overzicht van de manieren waarop angst door de tijden heen bestreden is, door talloze vormen van psychotherapie, met medicijnen, yoga en meditatie.
Paniekaanvallen en CBD Olie