Forum

Een aantal handige tips en trucs voor het verminderen van paniekaanvallen en natuurlijk tips en trucs voor tijdens een aanval.

Moderators: Leap, Leon

Door ILxCAPO
#67328
Hallo allemaal,

Ik las onlangs een stukje in een boek dat me een ander perspectief gaf, en me dus toestond anders te gaan nadenken over mijn angstaanvallen. Mijn behandelend arts zegt me steeds dat elke angstaanval te maken heeft met angst om te sterven, daar dient namelijk het angstmechanisme voor, opdat je jezelf zou beschermen tegen de dood. Als ervaringsdeskundige kan ik hem hierin wel volgen, elke angstaanval die ik toelaat los te barsten is steeds omdat ik denk ter plekke dood te vallen. Bij deze dus het stukje uit het boek; moge het anderen even goed helpen als het dat bij mij heeft gedaan:

"Je probleem - het probleem dat de meeste mensen hebben is dat je het leven probeert te begrijpen in termen van deze wereld.
Goed en Kwaad, God en Satan, bestaan uit de chaos die is verdeeld in twee tegengestelde krachten.
Hoewel elk de ander verafschuwt, zijn ze onderling van elkaar afhankelijk en kunnen ze niet zonder elkaar bestaan.
Ze bepalen elkaar. De strijd, onze strijd in deze wereld is het evenwicht bewaren.
Aan God ontspringt het leven, de ziel van het leven. Dat bloeit in deze wereld.
Zonder Satan, zonder dood, kan er geen leven zijn Zonder de dood zou het leven een open einde hebben.
Kun je je een wereld voorstellen waarin niemand ooit zou sterven? Waarin ieder kind dat geboren wordt blijft leven? Voor altijd?
Waar elke plant die ontspruit bloeit?
Waar elke boom voor altijd leeft, en elk zaadje ontkiemt en uitgroeit tot een boom?
Wat zou er dan gebeuren? Hoe zouden we kunnen eten als we geen dier konden doden, of geen gewassen oogsten, als alles eeuwig leefde en niet kon sterven?
Een nimmer eindigend leven van knagende, verslindende honger? De wereld van de levenden zou door chaos worden verteerd en zichzelf voor eeuwig vernietigen.
Dood - De onderwereld, zoals sommigen die noemen - is eeuwig. Je denkt erover in termen van dit leven. In de eeuwigheid heeft de tijd geen betekenis, geen dimensie.
Voor de doden heeft een seconde, een jaar of een eeuw geen betekenis.
"
Paniekaanvallen en CBD Olie