Forum

Een aantal handige tips en trucs voor het verminderen van paniekaanvallen en natuurlijk tips en trucs voor tijdens een aanval.

Moderators: Leon, Leap

Door Aleid
#6731
Als je het gevoel hebt dat je al van alles hebt geprobeerd en het werkt niet, kijk dan eens op www.csp.nl. Dit is de site van het Centrum voor Specialistische Psychotherapie in Oegstgeest (bij Leiden). Dat is een derdelijns voorziening in de psychiatrie. Derdelijns betekent dat je hulpverlener je kan doorverwijzen, maar je kunt ook jezelf aanmelden. Er is klinische en daglinische therapie voor mensen van 20-45 jaar. Er zijn drie afdelingen voor drie soorten (groepen) stoornissen. Kijk eens, misschien is het wat voor jou..

Aleid
Door Leon
#6747
waarom nu weer een leeftijdscategorie? dus jonge en oudere mogen er niet heen? paniek. paniek kijkt niet leeftijden.
Door Ariana
#6749
Leon schreef:waarom nu weer een leeftijdscategorie? dus jonge en oudere mogen er niet heen? paniek. paniek kijkt niet leeftijden.

Ja, en daar erger ik mij dus aan. :twisted: Paniek op je 20 ste of jonger is niet erger, dan wanneer je 60 bent en andersom.



groeten van Ariana
Door Aleid
#6821
Uiteraard maakt de leeftijd niet uit voor de grootte van het probleem. De leeftijdsgrens bij het CSP is ook niet zo vast als hij er staat; dit is een indicatie, hoewel we wel alleen met volwassenen werken. De reden waarom we dat zo doen, is dat het belangrijk is dat de mensen in de groepen in ongeveer dezelfde levensfase zitten, zodat ze zich beter in elkaar herkennen. Daarnaast werkt de therapie beter bij volwassenen in deze leeftijdscategorie dan bij ouderen. Overigens zijn we de mogelijkheid wel aan het onderzoeken om met groepen voor ouderen te starten.
Gebruikersavatar
Door Gaby1982
#6844
Aleid, volgens mij kennen wij elkaar, ik volg de therapie op het CSP. Begint je achternaam met de E? Wij hebben volgens mij samen gebrainstormd over de website? (Gaby is natuurlijk niet mijn echte naam)

De leeftijdsgrens is bij het CSP niet echt aan de orde. Het gaat meer om je geestelijke leeftijd. Het is groepstherapie en de groepen zijn op geestelijke leeftijd ingedeeld. Ik zit er nu 8 maanden, heb er nog 5 te gaan. Maar ik ben echt al een stuk opgeknapt. Eerst durfde ik mijn huis niet uit, nu ben ik net thuis van een treinreis van een uur! Het is wel de moete waard om eens op de website te kijken. Er zijn geen wachttijden dus dat is fijn!

Als iemand zich aanmeld, laat het me weten, lijkt me leuk!
Veel succes allemaal!!!
Liefs van Gaby!
Door gina
#6846
Aleid schreef:Uiteraard maakt de leeftijd niet uit voor de grootte van het probleem. De leeftijdsgrens bij het CSP is ook niet zo vast als hij er staat; dit is een indicatie, hoewel we wel alleen met volwassenen werken. De reden waarom we dat zo doen, is dat het belangrijk is dat de mensen in de groepen in ongeveer dezelfde levensfase zitten, zodat ze zich beter in elkaar herkennen. Daarnaast werkt de therapie beter bij volwassenen in deze leeftijdscategorie dan bij ouderen. Overigens zijn we de mogelijkheid wel aan het onderzoeken om met groepen voor ouderen te starten.
Tja, ik met mijn 47 jaren!!
Door Leon
#6848
mijn geestelijke leeftijd is nog 15 . Voel me nog een jonge hond. :D
Paniekaanvallen en CBD Olie