Forum

Een aantal handige tips en trucs voor het verminderen van paniekaanvallen en natuurlijk tips en trucs voor tijdens een aanval.

Moderators: Leap, Leon

Gebruikersavatar
Door Pietjepaniek
#67072
Ik ben al vanaf mijn 12e bekend met paniek/straatvrees. Op mijn 18e hulp gezocht en vanaf toen ging het goed. Althans 90 procent durfde ik weer.
Sinds maandag ben ik weer helemaal terug bij af, na 20 jaar goed gaan! Ik weet echt niks specifieks wat er gebeurd is.
Nu heb ik meerdere keren therapie gehad en steeds zweerde men bij exposure en cognitieve therapie in combinatie met een ssri. Het zou bij mij zo zijn dat ik een tekort had aan serotinine.
Nu lees ik steeds vaker over mindtuning. Maar hun zeggen dat dit hele serotinine verhaal onzin is en dat het de angst juist verergerd. Dit maakt mij dus weer heel angstig want ik slik paroxetine. Ook vragen ze enorm veel geld voor deze mindtuning, dan denk ik, hoezo is dit zo duur en wordt iets anders gewoon vergoed?

Wat geloven jullie?
Door dev
#67074
Ik heb geen idee over die mindtuning, maar wilde even melden dat je niet terug bij af bent he? Je hebt een hoop geleerd de vorige keer, dat is echt niet verdampt hoor, dat is er allemaal nog. Mogelijk schrok je ergens van en kwam je daardoor even niet bij je kennis, maar t is echt niet weg :)
Door Tony1
#67426
....
Laatst gewijzigd door Tony1 op 09 feb 2016, 10:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Door mulder
#67428
HOi,

Ik heb ook eea gelezen over Pieter Frijters en denk dat hij best goede dingen heeft. Maar het geld dat hij ervoor vraagt, is heel erg veel. bijna €1000 voor 2 dagen groepstraining. Ik vind dat echt heel veel geld. Ik ben daarom eerst zijn boeken gaan lezen.. Ik kreeg echt de kriebels van zijn toon en manier van schrijven en dat bedoel ik niet positief. Ik heb op een gegeven moment het boek dicht gedaan, omdat ik het gevoel had dat die man zichzelf wel heel erg goed vindt. Maar ik weet ook andere mensen die zijn boeken geweldig vinden, dus dat is heel persoonlijk!!!
Dus kijk of je zijn boeken ergens kan lenen en kijk of dat je aanspreekt. Dan kun je altijd nog beslissen of je het geld wil uitgeven.
Gebruikersavatar
Door Pietjepaniek
#67456
Ik had hetzelfde Mulder.

Sorry voor mijn late reactie, wil hier niet teveel komen. Niks ten nadele van jou :)

Liefs
Gebruikersavatar
Door Pietjepaniek
#67457
Dev...ik ben wel terug bij af. De angst is door mijn medicatie heen gebroken dit keer :(
Door Airwave
#67463
Hoi Marianne,

Wat rot om te horen dat het nu slechter met je gaat, maar onthou dat je, zoals 'dev' zegt, nooit terug bij af bent, je vergeet niet zomaar de dingen die je eerder al geleerd hebt.

Iets wat ik zelf heb gemerkt in de jaren dat ik met angst heb geworsteld, is dat er helaas veel mensen op de wereld zijn die proberen geld te verdienen over de rug van mensen met angst. Hierbij beloven ze dan wonderen voor vaak (veel) geld. Mijn mening is dat dit erg slechte mensen zijn, die proberen te profiteren van mensen in een kwetsbare positie.
Gebruikersavatar
Door Pietjepaniek
#67465
Klopt airwave, mensen met een andere stoornis ;)
Paniekaanvallen en CBD Olie