Forum

Er zijn diverse middelen op de markt voor het verminderen of verhelpen van paniekaanvallen.

Moderators: Leon, Leap

Door Meaculpa1982
#68405
Hallo allemaal!

Sinds 12 jaar slik ik paroxetine 40 mg wegens angst, dwanggedachten. Ik ben vorig jaar begonnen met het afbouwen hiervan. Mijn huisarts dacht, nu dat ik een stabiel leven heb, ik dit wel aankon. Het begin verliep prima. Maar toen ik eenmaal op de 15 mg uitkwam, kwamen de angsten en paniekaanvallen weer terug.
Vorige week was mijn dieptepunt. Gedachtes over de dood en de zin van ons bestaan namen de overhand.
Ik wil zo niet leven.
De huisarts en ik hebben besloten het afbouwen te stoppen en de dosering weer te verhogen naar 40 mg.
Sinds vrijdag zit ik op 30 mg en de bijwerkingen komen kei hard terug.
Ik zoek op dit forum steun om deze periode door te komen.
Hoe lang gaat deze hel nog duren?
Ik heb oxazepam ter ondersteuning. Deze moet ik al innemen op het moment dat ik wakker word, dan sta ik al stijf van de spanning. Ik ben bang voor de dag.
Ik heb 2 kinderen en het idee dat ik er straks weer voor ze moet zijn geeft mij al angst.
Wie kan mij gerust stellen?
Alvast vriendelijk bedankt..
Door Maayke19
#68412
Weer door de zure appel heen Meaculpa. De bijwerkingen zijn heftig maar worden echt steeds minder. In welke stappen bouw je op? Ik ben ong 7 weken weer begonnen en zit nu sinds 3 weken op 20 mg (mijn einddosering). Ik heb steeds met 5 mg opgebouwd. Dus met 5 mg begonnen, gewacht tot de bijwerkingen weg waren en dan weer 5 mg erbij. Duurt langer maar de bijwerkingen zijn dan minder heftig. Ik begin me nu langzaam beter te voelen, slaap weer goed, en pieker veel minder. Ik blijf minder in negatieve gedachten hangen. Het komt goed, echt waar!
Door Meaculpa1982
#68413
Ik heb in stappen van 5 mg per week opgebouwd, best snel dus. Ik zit nu alweer 2 dagen op 35 mg dus al bijna op mijn oude dosis.
Ik heb al wat betere dagen gehad maar nu is de spanning weer erg hoog.. ik heb het meeste last van nare dwanggedachten waardoor ik weer paniek voel.
Hoe lang gaat het nog duren voordat ik me weer normaal voel... :roll:
Door Maayke19
#68414
Bij iedere verhoging begin je als het ware weer overnieuw. Even volhouden tot je je eindosering hebt en dan pas na ca. 4 tot 6 weken zul je merken dat het echt beter gaat. Ik ben nu ca. 3,5 week op mijn einddosering en ik heb betere dagen maar ook fikse terugvallen waarbij ik me afvraag of het goedkomt. Maar ik hou me vast aan dat ik me met de paroxetine heel goed heb gevoeld dus het gaat nu ook weer voor me werken. Hou vol hoor!