Waarom deze site

In maart 1997 kreeg ik zelf mijn eerste paniekaanval. Ik dacht steeds dat ik ging flauwvallen, maar de huisarts concludeerde dat ik een ontstoken evenwichtsorgaan had. Drie dagen later kreeg ik er weer één en nu veel erger. Deze keer dacht ik dat het met me gebeurd was. Ik belde de huisarts dat hij direct moest komen. Zijn conclusie was deze keer een paniekstoornis en ik kreeg lorazepam en slaaptabletten. Ik heb drie weken binnen gezeten en durfde niet eens de straat op.

Daarna vond ik dat het welletjes was en dat ik gewoon de straat op moest en verder met mijn normale leven. Ik ben een grote vent en vond het zelf ook belachelijk dat ik angsten had voor onbekende dingen. Mensen met ervaring weten dat het niet makkelijk is om je hier zo maar overheen te zetten. Elke keer kwam ik terug bij de huisarts en na verloop van tijd kreeg ik Oxazepam. Ik ben ook bij het RIAGG geweest maar daar was een wachttijd van zes maanden en zoveel tijd wilde ik niet verpesten. Op eigen kosten heb ik toen een psychiater opgezocht en die vertelde me na drie sessies dat, als ze me überhaupt kon helpen, het een zeer langdurige kwestie zou gaan worden, omdat er eigenlijk niets met me mis was. Testen wezen uit dat mijn contactuele en sociale vaardigheden goed waren en de angsten dus eigenlijk ongegrond.

Tijdens een vakantie heb ik alle medicijnen weggegooid. Ik was van mening dat als deze medicijnen in complete rust zelfs niet hielpen, dat ze dan wel nooit zouden helpen.

Ik ben in de tussentijd nog wat aan het zelfdoctoren geweest met vrij verkrijgbare homeopathische middelen, maar dit hielp ook niet.

In 1998 hoorde ik van een vriend over een iriscopist. Deze man keek dan met een lampje in je ogen en kon dan vertellen wat er mis met je was. Hier geloofde ik helemaal niets van, maar als je denkt dat je alles hebt geprobeerd kan zo iets er wel bij. De man schreef een combinatie voor van vier voedingssupplementen die ik elke dag moest innemen. Hij waarschuwde wel dat de paniekaanvallen in het begin even erger kon worden. Zonder enig vertrouwen in dit middel heb ik de voedingssupplementen toch maar geslikt. Baat het niet, schaad het niet en je kunt er ook niet verslaafd aan raken en bijwerkingen heeft het ook niet.

Tot mijn verbazing was het na drie weken helemaal over!

Het probleem ontstond toen ik weer stopte met de voedingssupplementen. Het gaat tenslotte aardig in de papieren lopen en ook de discipline om ze elke keer in te nemen had ik niet. Na een jaar zat ik weer bij de iriscopist en kreeg dezelfde spullen mee. Weer was het na drie weken over. Dit hele tafereel herhaalde zich weer in het jaar 2000. In dat jaar daarop was er bij Oprah een aflevering geweest over angststoornissen en mijn vriendin had dit op video opgenomen. In deze show zag je Jonathan Knight (van New Kids on the Block). Zijn hele leven was verwoest door paniekaanvallen en ik schrok van de beelden en herkende mezelf er duidelijk in terug. Ik dacht ‘Deze jongen moet ik helpen’ en probeerde achter zijn e-mail adres te komen. Ik wilde hem de voedingssupplementen opsturen en kijken of het bij hem ook zou helpen. Daar het nogal een bekend figuur is mislukte dit. Vervolgens ontstond wel het idee om een website te maken over paniekaanvallen en de bezoekers een alternatief aan te bieden voor de farmaceutische middelen. Deze site zal ook in het Engels gemaakt worden zodat Jonathan dit misschien nog eens ziet. Daarna heb ik overleg gepleegd met de fabrikant van de voedingssupplementen, en deze was bereid de vier supplementen in één capsule te verwerken. Het probleem was echter dat ik verplicht was een hele grote hoeveelheid af te nemen.

Dit kon ik niet financieren en besloot eerst de website af te maken om te kijken of er genoeg respons was voor deze voedingssupplementen als hulpmiddel. Geïnteresseerden kunnen op de site inschrijven voor een nieuwsbrief. Als er genoeg leden zijn van deze nieuwsbrief ga ik opnieuw praten met de fabrikant en durf de gok dan waarschijnlijk wel aan. De capsules zullen dan via deze site verkrijgbaar zijn. Tot die tijd blijft het gewoon een informatieve site. Ik vermeld niet welke voedingsmiddelen ik toen heb gebruikt. Dit kan misschien fout aflopen of mensen raken teleurgesteld in het resultaat. Als de fabrikant het voedingssupplement gaat fabriceren zal dit ook eerst uitvoerig getest worden.

Daarom dus deze site,
Veel eerlijker kan het niet.